Links en tips

Handige tips, links of video's om het leven iets makkelijker te maken.

 

Educatieve pakketten

 

 

Voor in de klas

Voor sommige kinderen kan het heel verhelderend werken om een situatie die gebeurd is in de klas of op het plein te vertalen naar een tekening, waarbij je de stappen en onderliggende verbanden laat zien. Hoe hangt gevoel samen met je gedrag en hoe beïnvloed je daarmee de situatie? 

Hier een werkblad voor alle juffen en meesters (en ouders) om zulke momenten samen te kunnen bespreken.

Succes!

 

 

When one teaches two learn.png

Dit ontwerp was oorspronkelijk bedoeld als cover voor een map, maar op verzoek van een volger heb ik hem even geüpload. Printen, aan de muur, niks meer an doen!

 

Kopie van Leaf notitieblok.png

Notities maken op het liefste ontwerp óóit. Somewhere over the rainbow, 5 verschillende bladzijdes.

 

Maandkalender 2020-2021 sept-aug.png

Alles op een rijtje met deze maandkalender. Elke maand in één overzicht. A4 formaat in pdf. Oh ja, en speciaal voor juffen, meesters, leerlingen enzovoort dus: vanaf spetember 2020 t/m augustus 2021.

 

Verjaardagskalender regenboog.png

Een verjaardagskalender die weinig moeite kost om 'in elkaar te zetten'. In dit pakket zitten de afbeeldingen van elke maand en daarbij in dezelfde kleur druppels, waar de kinderen hun naam en datum op kunnen schrijven.

Wil je ze de druppels toch liever zelf laten versieren? Dat kan ook, want er zitten ook lege druppels bij in zwartwit, zodat je daar zelf iets van kunt maken.

2.png

Een hulpmiddel bij het nakijken; veel leerlingen hebben geen idee wát er dan precies van ze verwacht wordt. Ze zien hun eigen fouten niet, kijken er globaal even naar en nou ja, het zal wel goed zijn toch? 

Met dit stappenplan is het veel duidelijker hóé je moet nakijken. 

Wil je de A4 versie ontvangen in pdf, dan moet je even een email sturen. Ik stuur je deze dan toe.

 

lesplanner leaf it to me.png

Voor juffen, meesters, ambulant begeleiders, logopedistes: we kennen allemaal de lesplanner. Print hem uit op A3 formaat om op je bureau te leggen en veel aantekeningen te kunnen maken of op A4 formaat om hem in je klassenmap te kunnen stoppen.

Ik heb het word bestand toegevoegd, zodat je zelf de lestijden/doelen kunt toevoegen. 

 

Leaf notitieblok (2).png

Er zijn altijd wel klusjes te doen, stapels kopietjes te maken, brieven klaar te leggen en ouderavonden te organiseren. Hou wekelijks alles bij op deze handige notitiebladen. Zes verschillende quotes.

 

rainbows-CLIPART-15.png

Die pot met goud? Laat maar! Als je deze letterslinger in je klas hebt hangen, heb je geen goud meer nodig!

Het hele ABC in aquarel met als thema: regenbogen. Vrolijke heldere kleuren op A5 formaat.

 

dagritme schoolbord petrol.png

Dagritme-kaarten, in petrol schoolbord-print. Net even wat stoerder! Ik heb geprobeerd met iedereen rekening te houden en zoveel mogelijk lesnamen toe te voegen. Goed te combineren met klokken in petrol. En de jaarkalender. En de quote-slinger. 

 

Kopie van dagritme schoolbord petrol.png

Call me crazy, maar ik hou ervan om bordkaarten te zien die rustig zijn, maar eenheid uitstralen en duidelijk zijn. Stoer maar stylish. Inhoud: klokken, digitale tijden per half uur en pictogrammen. 

Hoogte komt overeen met hoogte van de dagritmekaarten petrol schoolbord.

Breedte is de helft van de dagritmekaarten petrol schoolbord.

 

jaarkalender petrol schoolbord seizoenen.png

Voor de verjaardagen of gewoon als informatie: de maanden van het jaar, uitgevoerd in petrol schoolbord. Zowel eenvoudig (alleen namen van de maanden) als met pictogrammen van de seizoenen. 

 

slinger petrol schoolbord.png

Geef er een positieve slinger aan met deze slinger van 12 quotes!

 

dagritme aquarel mint.png

Dagritmekaarten in aquarel mintkleur met sierletters. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die graag blokletters willen, dus die zal ik hieronder in de downloadlinks toevoegen.

Ik heb geprobeerd rekening te houden met verschillende verwoordingen of methodes, zodat alle juffen en meesters ermee uit de voeten kunnen. Mocht je toch een vak missen, stuur me dan even een whats-appje of een e-mail, dan voeg ik desnoods nog iets toe. Geen probleem!

 

2.png

Executieve functies: Alles wat we voorheen onder de noemer 'leren leren' noemde of 'werkhouding' is nu verder gespecificeerd. Om dat ook in de klas te kunnen weergeven, heb ik een pdf gemaakt waarin 11 type functies zijn vormgegeven en uitgewerkt in muurkaarten: timemanagement, flexibiliteit, plannen, organiseren, reactie-aansturing, meta-cognitie, taakinitiatief, aandacht, werkgeheugen, emotieregulatie en doelgerichtheid. Elke categorie heeft zijn eigen kleur en cactus en is dus snel te herkennen.

Met magneettape of klittenband te bevestigen om zo een eventueel beloningssysteem te kunnen organiseren.

Kopie van Zonder titel.png

Dé leukste verjaardagskalender, toch? Download deze cactus kalender met alle maanden van het jaar en schrijf de namen van de kinderen op een knijper. 

 

Meer weten? Neem hier contact op met Cindy!

Terug naar Nieuwsoverzicht